Suyunuzda Oluşan Tortu, Suyunuzun Durumunu Belirler
Su Kaynatıldığında veya cam bir haznede bekletildiğinde suda oluşan tortuların asıl nedeni:
Merhabalar, Kangen Water kullanıcılarının sıkça sorduğu sorular arasında bir farkındalık oluşturmak ve sizlere gerekli doğru bilgileri aktarmak için bu yazımızı hazırladık, lütfen makalenin tamamını okuyunuz.
Su kaynatıldığı zaman veya su haznede bekletildiği zaman oluşan tortuların zararlı olduğunu düşünüyor olabilir veya görüntüsü hoşunuzu gitmiyor olabilir. İlk önce sizlere su kanunları ve bunun işleyişinden bahsedelim. Suyun kaynatıldığı, bekletildiği durumlarda iyonizer cihazlarından çıkan suların haznesinde bıraktığı tortuları görünce bir hatalı durum olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, bu ön yargının sebebi eksik bilgiden kaynaklanmaktadır, gelin bu bilgiyi tamamlayalım.
İyonize Alkali Su
İyonize alkali suyun oluşması için Kangen Water iyonizer cihazlarımıza su girişinden önce asidik mineralleri, yani sağlığa zararlı mineralleri ve suyun içerisindeki diğer istenmeyen materyalleri organik aktif karbon filtresi sayesinde elemine eder, suyun bünyesinden atar. Dahili yüksek dereceli filtre, temiz su üretmek için kloru, hoş olmayan tadı ve kokuyu giderir ve partikül maddeyi 5 mikrometreye kadar azaltır.
Geriye kalan kısım, alkali mineralli yani zengin mineralli sudur. Bu su zengin mineralli su cihaza girmesiyle Kangen Water elektroliz işlemini başlatır. Filtrelenmiş suyun bir kısmı, çeşitli elektrot plakaları ve zarları aracılığıyla hidroksit iyonlarına ve hidrojen iyonlarına ayrılır.
Elektroliz sırasında, hidrojen iyonları katotta elektronlara çarpar ve onlarla birleşerek H2, moleküler Hidrojen oluşturur. Aynı zamanda, hidroksit iyonları anoda elektron sağlayarak O2 (Oksijen) üretir. Katotta hidrojen iyonları kalır ve bu da suyun daha asidik olmasına neden olur. Membranlar bu şekilde üretilen iki tür suyu birbirinden ayırır. Su artık ayrı hortumlardan temin edilebilir. İçme suyu hortumundan aldığımız su artık hayal ettiğimiz o sudur. İyonize alkali su.
Kangen Water iyonize makinelerinden aldığımız suyun iyonize alkali mineral yapısı yüzünden ilk başta yaşanan deneyimlerimiz daha önce bu durumu tecrübe etmediğimiz için farklı ve doğru görünmeyebilir. Günlük hayatımızda alıştığımız ve sorgulamadığımız, ve ayrıca doğru sandığımız durumlardan biri de suyun tortulanmaması, saf temiz bir suyu (pH7) en iyi su sanmamızdan kaynaklanıyor.
Çünkü elimizi taşın altına koymamıza gerek kalmıyor, tortulanmadığı için temizleme zahmetine bizi sokmadığı için o su daha doğruymuş gibi geliyor ama durum gördüğünüz bu şekilde değil, tamamen alışkanlıklarımız yüzünden bu düşünceleri yaşıyorsunuz. Daha önce iyonize alkali zengin mineralli bir su deneyiminiz olmadığı için, deneyimlediğiniz bu durumu eski durumunuzda kıyaslama yapmanız bu durumda hatalı bir girişim olacaktır. İlk önce sizi kutlarım ki en iyi suya sahipsiniz ki suyunuz tortulanıyor.
Suda oluşan tortular ve kireç aslında suyun zengin mineralli olduğunun göstergesidir.
Kaynama sırasında ortaya çıkan ve kaynama kaplarının dibinde biriken tortu aslında kullandığınız suyun sağlıklı ve zengin mineralli yapısının bir göstergesi. Suya sertliğini veren bu maddeler aslında suyun doğal yapısıyla ilgili ipuçları veriyor.
İstanbul Üniversitesi,
İstanbul Tıp Fakültesi,
Tıbbi Ekoloji ve
Hidroklimatoloji
Anabilim Dalı Başkanı:
Prof. Dr. Zeki Karagülle.
Su Kaynatıldığında Neden Tortu Oluşur?
Yüksek mineralli doğal suların kaynatılması sırasında meydana gelen tortu oluşumlarının olumsuz bir özellik olarak sorgulanıyor. Oysa bu, yüksek mineralli doğal sulara sertliğini veren ve kaynatma sırasında oluşan, suda çözünmeyen kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat bileşikleridir. En genel adıyla kireç olarak bilinen bu maddenin düşünülen zararının aksine, içilen sudaki mineral zenginliğinin ve sağlığın bir göstergesi. İçtiğinizin suyun mineral yapısını üzerindeki etiketi okuyarak kolayca öğrenebilirsiniz.
Doğal Mineralli Sular Sağlığa Yararlı mı?
Yüksek mineralli, doğal mineralli su ısıtıldığı veya kaynatıldığı zaman ana maddesi suda çözünmeyen kalsiyum karbonat, yani kireç olan tortu oluşur. KangenWater iyonizasyon öncesi asidik mineralleri bünyesinden çıkartır, içtiğiniz su alkali minerallidir.
KangenWater içerisindeki alkali mineraller, suyun altıgen moleküler yapısından daha ağır bir yapıda olduğu için konulduğu kap, çaydanlık veya tencere diplerinde çöker. Burada gerçekleşen kimyasal süreç, suyun sertliğini oluşturan kalsiyum ve bikarbonat iyonlarının ısıtma veya kaynatma sırasında, esası kalsiyum karbonat tuzu olan tortu oluşturarak dibe çökmesi ve halk arasında da kireç diye bilinen sert çökeltiler oluşturmasıdır.
Sert suların ve doğal mineralli suların son yıllarda bilimsel olarak kanıtlanan ve giderek daha iyi anlaşılan, insan sağlığı üzerindeki bir dizi olumlu etkileri de aslında içerdikleri kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat iyonlarına yani suya sertliğini ve (pH9.5) tadının sert olmasının sebeni de bu zengin minerallere bağlıdır.
Bu web sitesi, deneyiminizi iyileştirmek ve hızlandırmak için çerezleri kullanır. Gizlilik Politikası